Op zaterdag 06 juni waren we met een 3 tal personen bij het clubgebouw. Daar kregen we het over de tocht van vandaag. Voor de tocht die eerst gepland stond hadden we te weinig opgaves, toen hebben we besloten om vandaag een halve Wsv rally te varen i.p.v. de Alde Feanen.  Na nog wat verder navragen bij sommige leden bleek dat zij ook wel mee wilden zodat we in het totaal met 6 personen waren. Om 12:00 zondag waren Robert en Alex bij de jachthaven Daar hebben we elk een aanhanger aangekoppeld en zijn we vertrokken naar Spijkerboor het eind punt. Vandaar ging het weer terug naar het clubgebouw waar de restende leden die mee gingen zich al verzameld hadden. De kano’s werden opgebonden en we konden na vertrekken naar het Hunzedal, waar op dat moment ook een vlooienmarkt en een show van amerikaanse auto’s was.
We zaten uiteindelijk om 13.50 uur allemaal in de kano’s en konden aan de tocht beginnen waar achteraf heel wat opstakels heeft. Het begon al met de banden survival brug op de camping, daarna onder een brug door die niet veel doorgang heeft. Alleen Gerard kon zich niet dubbel vouwen en heeft Alex de brug maar ophaald. Na een tijdje varen kwamen we al bijna een natuurlijke dam tegen die stevig op zijn plek lag met nog een kleine doorvaart voor ons. 3 slagen verder troffen we een stuw aan, waar het waterschap een steekje heeft laten vallen, we moesten zoeken om uit te stappen dat was niet zo gemakkelijk omdat er tot de heupen onkruid staat vol met brandnetels…ja het was mooi weer en hadden korte broekjes aan met blote voeten, uiteindelijk toch nog weer goed gekomen en zijn

na de sluis ons mooie vaarweg vervolgd. Bij een visteller langs (volgens mij ) kwamen we al snel op een van de natuurlijk aangelegde stuwtjes van keien, hier moesten we een paar keien aan de kant gooien om er overheen te varen, achteraf kon je erom toe varen, even onder de brug door en dan rechts af dan kom zo weer op het vaarweg uit. De weide dieren waren erg nieuwsgierig en gingen dan ook keurig in een rij staan om naar onze vaartechnieken te kijken. Maar bij elke stuwdammetje wat het weer uitkijken waar je langs en overheen vaart, zo hebben we heel wat keien geschampt maar was wel leuke uitdaging. Maar ook hoe de bronnervaart opnieuw is aangelegd je waant je in heel andere wereld met mooie ruige wallen. ​​Na zo’n 2 uurtjes te hebben gevaren waren we nog steeds de snelweg N33 niet gepasseerd en dat geeft toch aan dat er heel wat kilometers leuke vaarwater bij is gekomen, op een gegeven moment moesten we ff wachten voor overstekend vee, die ook dankbaar gebruik maakte van de aangelegde stuw. Het leek net of we in het wilde westen zaten met onze uitzicht. Kort daarna hebben we maar even een pauze gehouden voor een bakkie koffie en kon Gerard de schade ff opnemen die hij opgelopen bij een stuw. Hier kwamen we ook erachter dat deze tocht nog wel eens langer kon duren dan de 2 uur wat ik had gezegd. Eindelijk toch onder de N33 doorgekomen en nu nog spijkerboor…….na een tijdje werd het vaarwater minder spannend en moesten nog naar Spijkerboor varen, dan denk je bij de volgende bocht is de brug van spijkerboor maar helaas……over 3 bochten dan……ook niet maar aan alles komt een eind en zo waren we tegen 18.30 uur in Spijkerboor.

Alex en Robert.

Bekijk hier alle foto’s