Tochten vertrekken altijd vanaf onze clubgebouw.

Wij hebben 2 kano aanhangers, op de grote kano aanhanger kunnen wij maximaal 9 kano. De kleine kano aanhanger ongeveer 6 kano’s.

 

 

 

2 april 2017

 

Vertrek 13:00 uur

Openingstocht,

de eerste tocht is zoals alle voorgaande jaren een korte tocht door Borgerswold.  Wij vertrekken vanaf het clubgebouw, na afloop is er koffie of thee.    

opgave via info@wsvlangebosch.nl

 23 april 2017

 

vertrek 11:00 uur

afstand ca. 10 km

kosten € 4,00 p.p.

Rondje Appingedam,

staat bij velen synoniem voor een kanotocht onder de hangende keukens door, waarbij binnen het oude stadje een rondje gevaren wordt. Het is leuk om het rondje te vergroten door via de Grote Heekt over de Marsummermaar en de Uitwierdermaar

opgave via info@wsvlangebosch.nl

 uitgesteld naar een andere datum.

 

vertrek 11:00 uur

afstand ca. 12,5 km

kosten € 4,00 p.p.

Rondje Groningen,

Deze tocht geeft ons de gelegenheid om Groningen eens een keer vanaf het water te bekijken. Het is een mooi kort tochtje die voor iedereen goed te doen is.

opgave via info@wsvlangebosch.nl

11  juni 2017

vertrek 11:00 uur

afstand ca. 4 km

kosten € 4,00 p.p.

Rondje Bourtange

Welkom in het jaar 1742! Vlakbij de Duitse grens, in het prachtige Westerwolde (Zuid-Oost Groningen),ligt de vesting Bourtange.Een uniek historisch verdedigingswerk dat zijn gelijke niet kent. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad. In 1580 gaf Willem van Oranje opdracht om op een zandrug in het Bourtangermoeras, op de grens met het huidige Duitsland, een fort aan te leggen. In 1593 werd de vesting in opdracht van Willem Lodewijk van Nassau opgeworpen. Tussen 1593 en 1851 was Bourtange een belangrijke vesting. Toen de vesting in 1851 werd opgeheven ontstond een agrarisch dorp. Slechts een aantal gebouwen herinnerden nog aan de glorie van vroeger. In de jaren zestig van de vorige eeuw nam de gemeente Vlagtwedde het initiatief om de vesting te reconstrueren. Het plan werd uitgevoerd tussen 1967 en 1992. Wallen werden opnieuw opgeworpen, grachten werden gegraven en soldatenbarakken werden gebouwd. Bezoekers van het Bourtange van nu wanen zich eeuwen terug in de tijd. Maak kennis met de vesting die nooit werd ingenomen

 25  juni 2017

 

vertrek 11:00 uur

afstand ca. 12,5 km

kosten € 4,00 p.p.

 Rondje Hondholstermeer via nieuwolda,

Het Hondhalstermeer in het Oldambt is een idyllisch natuurgebied. Het meer is in 1980 aangelegd op voormalige landbouwgrond tussen Wagenborgen en Nieuwolda, en fungeert nu als waterboezem en als natuurgebied. De oevers zijn begroeid met riet, elzen, wilgen en beuken. Doordat het ondiep is komen er vele water- en moerasvogels voor, die broeden op de oevers en eilandjes. In het voor- en najaar is het Hondhalstermeer een belangrijk gebied voor trekvogels. De zuidwestkant van het meer is in 2007 uitgeroepen tot het stilste plekje van Groningen.

 

 

 9 juli 2017

 

vertrek 11:00 uur

afstand ca. 12,5 km

kosten € 4,00 p.p.

 Rondje Paterswoldsemeer en Hoornsemeer,

Het Paterswoldsemeer is inclusief het Hoornsemeer 270 ha groot ontstaan in de 16e en 17e eeuw door afgraving van het veen. In de jaren 1970 is deze kant van het meer uitgebreid gereconstrueerd. Niet alleen zijn de stukjes niet ontgonnen veen (eilandjes) toen van beschoeiingen voorzien en opgehoogd waardoor zij niet zijn verdwenen, maar ook is de wildgroei van recreatieve verblijven aangepakt. De meest recente uitbreiding van het meer vond plaats in 1982 toen er een verbinding werd gemaakt met het noordelijker aangelegde Hoornsemeer, om zo een groter recreatiegebied te hebben. Hierdoor werd het meer verdubbeld in oppervlakte. Op de grens van de twee meren bevinden zich de eilanden de Fokken en de Zweerden.

opgave via info@wsvlangebosch.nl

 16 juli 2017

kosten € 5,00 p.p

aanvang 19:00 uur

 BBQ

 

Beste kano vrienden, zaterdag 15 juli organiseert WSV Langebosch een geheel verzorgde BBQ bij ons clubgebouw.

U en uw partner zijn hiervoor van harte uitgenodigd. In verband met de bestellingen verzoeken wij u vriendelijk ons voor 14 julie 2017 te informeren of u hierbij aanwezig zult zijn.

opgave bij koos of via info@wsvlangebosch.nl