Afslanken door kanovaren

5 februari 2017
De fitness-trend voor 2017 heet kayakken (kanovaren). Het combineert alles wat bij Nederland past: water, natuur en gezondheid.

Jaarlijks worden de trends op het gebied van fitness bijgehouden. Sommige trends zijn een kort leven beschoren, andere trends houden het langer vol. Zo werd een paar jaar geleden Bootcamp populair, maar in 2015 stond het al niet meer in de top twintig.
Wearables zijn nog steeds in opmars en staan bovenaan in de fitness-trends. Mensen kiezen steeds meer voor handige features als begeleiding bij het fitnessen en om de resultaten te delen op social media.
Bij wearables gaat het onder andere om smartwatches, smart glasses en intelligente en interactieve kleding. Ook in 2017 zal er weer voor miljarden worden uitgegeven aan deze handige apparatuur om meer uit de training te halen.
kanoergometer
Een andere trend die sterk in opkomst is, is het kanovaren of kayaking.
Veel mensen kennen de roeiapparaten die in de fitness-studio’s staan of men heeft zelf nog een roeiapparaat op zolder. En het is geen wonder, dat deze apparaten staan te verstoffen. Uit recent onderzoek blijkt namelijk, dat deze apparaten weinig toevoegen aan de spieropbouw of de conditie.

Met kanovaren daarentegen worden veel meer spieren getraind en veel meer calorieën verbrand. Logisch dan ook, dat de focus van steeds meer mensen op het kanovaren komt te liggen.

klik op de onderstaande link voor de hele artikel.
https://voorhetlaatstenieuws.wordpress.com/2017/02/05/afslanken-door-kanovaren/